Franz Schelling Stichting

Franz Schelling Stichting

KvK: 50851713
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over FranzSchelling.nl | Zoeken | Contact | Forum
  

Schenken

Schenken op maat: schenken op de manier die bij u past
Bij de Franz Schelling Stichting komen regelmatig vragen binnen van mensen die ons werk financieel willen steunen. Hier zijn de verschillende manieren waarop u financieel kunt bijdragen aan de strijd tegen neurovasculaire aandoeningen voor u op een rijtje gezet. Tevens verduidelijken we de rol die de fiscus speelt bij de diverse manieren van schenken.

Schenken aan de Franz Schelling Stichting
We onderscheiden drie soorten schenkingen:

  1. Giften in geld
    • a. Met acceptgiro
    • b. Via machtiging
  2. Periodieke schenkingen
    Meer informatie over periodieke schenkingen vindt u onder de volgende link.
  3. Legaten en erfstellingen Meer informatie over legaten en erfstellingen vindt u onder de volgende link.

Ad. 1a. Giften in geld
De eenvoudigste manier om de Franz Schelling Stichting te steunen, is een gift. Dit is het geval als u per acceptgiro of normale overschrijvingskaart een bedrag overmaakt op bankrekening nummer 1286.30.108. Het is ook mogelijk ons te machtigen een bepaald bedrag automatisch van uw rekening af te schrijven. De frequentie van schenken kunt u hierbij zelf bepalen (maandelijks, per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks). Uw machtiging kunt u ten alle tijden weer intrekken.

Extra aftrekpost
De Hoge Raad heeft bepaald dat een schenker naast zijn aftrek van de jaarlijkse gift, ook de contante waarde van de nog niet geschonken termijnen mag aftrekken in Box 3. Lees hier het artikel "Hoge Raad maakt weg vrij voor extra fiscaal voordeel bij giften".

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
De Belastingdienst heeft de Franz Schelling Stichting per 16 september 2010 aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het fiscaal nummer van de Franz Schelling Stichting is 8229.62.433.

Zie de website van de Algemeen Nut Beogende Instellingen.
Zie de website van de Belastingdienst onder lijst van Algemeen Nut Beogende instellingen.