Franz Schelling Stichting

Franz Schelling Stichting

KvK: 50851713
Lees Voor (ReadSpeaker)    A-   A+
Over FranzSchelling.nl | Zoeken | Contact | Forum
  

Multiple Sclerose: het beeld en de boodschap

Dr. Franz Alfons Schelling

Wat spoorde de auteur aan om kritiek te leveren op het conventionele denken over multiple sclerose? Zeker niet de wens te wijzen op de tekortkomingen die een echt succes van de behandeling van multiple sclerose voorkwamen. Noch was het een bijzondere kennismaking met neuropathologie, immunologie of andere aanverwante kennisgebieden die hem in staat stelde om uit te vinden hoe de multiple sclerose-laesie specifieke ontwikkelingen doormaakt.

Het verhaal begint in 1973 aan de Universiteit van Innsbruck toen dr. Franz Alfons Schelling onderzoek ging doen naar de oorzaken en gevolgen van de enorme individuele verschillen in de doorsnede van de veneuze doorvoerpunten van de menselijke schedel. De resultaten van deze studie verschenen in 1978 in het officiële orgaan van de Duitstalige  "Anatomischer Anzeiger". De ontdekking van Schelling uit 1981 in het Hospital for Nervous Diseases in Salzburg van een opvallende verwijding van de belangrijkste veneuze doorgangen door de schedels bij MS-patiënten hield de auteur de volgende decennia bezig tijdens zijn tamelijk diverse medische carrière. En door het beetje bij beetje samenvoegen van alle opmerkingen over de veneuze betrokkenheid bij het ontstaan van de specifieke laesies en in het bijzonder cerebrale laesies van multiple sclerose was hij in staat om hun oorzaken te ontdekken.

In het boek dat dr. Schelling schreef, worden alle relevante resultaten van de uitgebreide re-evaluatie van de literatuur over multiple sclerose voor de eerste keer openbaar gemaakt. Dr. Schelling is in 1945 geboren in Oostenrijk en is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij woont in Gaissau in het westen van Oostenrijk.

Meer informatie: boek online

En: PDF download